Csigás Fugázógép használati útmutató

Quick-Mix Gépi Csigás Fugázó Gép Kölcsönzés

Megoldás a rusztikus felületű burkoló lapok, mint pl.: tégla, természetes kő, műkő és beton lapok gyors és tiszta fugázására.

A fugázógéphez egy elektromos, akkus és állítható fordulatszámú fúrógépet kell csatlakoztatni. A teljes szett tartozékai: tölcséres gépház, rozsdamentes csiga, 3 db műanyag csőr, műanyag csavaros anya.

Alkalmazás: A csigát a házba megfelelő mélységig be kell helyezni úgy, hogy a fúró tokmány vége a gépházig teljesen beérjen, különben a szerkezet gyorsabban tönkremehet. A műanyag csőrt a fugaszélességnek megfelelően 6-15 mm szélességre le kell vágni, lehetőleg minél szélesebbre, hogy a fugahabarcs könnyebben és gyorsabban kinyomható legyen. Helyezzd be a csőrt a menetes anyába és azt erősítsd oda a menetes gépházhoz. A tölcséren keresztül megfelelő mennyiségű, előírásszerűen bekevert fugázóhabarcsot töltsünk be. Próbafugázással kell beállítani a fugázóhabarcs megfelelő, bedolgozható konzisztenciáját. Az elektromos fugázógép bekapcsolása után a spirális csigahenger benyomja a habarcsot a fugába, a megfelelő fordulatszámot be kell állítani. A munkavédelmi előírásokat szigorúan be kell tartani!

Alkalmas, bevált fugázóhabarcs: QM FM-X trasszos, széles, flexibilis. Raktáron: szürke, sötétszürke, világos bézs, antracit. Speciálisan ehhez a fugázógéphez lett kifejlesztve. Tapasztalat szerint a gyári, javasolt keverővíz arányhoz képest kb. 5-10 % al több vízzel célszerű megkeverni a fugázóhabarcsot az optimális bedolgozáshoz. Alkalmas lehet más, flexibilis fugázóhabarcs is, de előzetes próbafugázást kell végezni! Úgynevezett száraztechnológiájú fugához nem alkalmas a gép. A bedolgozott fugahabarcsot egy bizonyos idő múlva (hőmérséklet, páratartalom, konzisztencia, fugaszélesség, stb. függvénye), célszerszám (pl műanyag cső, slagdarab) segítségével el kell dolgozni óvatosan úgy, hogy a burkolat felületét ne kenjük össze. Kb. fél nap múlva a felületen maradt , száraz fugázót kis kézi seprűvel távolítsuk el. A használat után a készüléket szét kell szerelni és vízzel alaposan meg kell mosni. A csapágy környékét különös gonddal tartsuk tisztán és kenőanyaggal ápoljuk, pl: szilikonolaj. Esetlegesen kopó alkatrészeket ki kell cserélni (pl.: csigahenger, csőr). Üzletünkben lehetőség van a fugázó gép kölcsönzésére is!

Carlo, a kövek szerelmese..

Kerese Károly

Kerese Károly

Kerese Károly vagyok építészmérnök és a Carlo Stone Kőcentrum alapítója. A több, mint 30 éves tapasztalatommal segítem a magánembereket, kivitelezőket és burkolókat a legmodernebb burkolástechnikai megoldásokkal, hogy senkinek ne legyen garanciális gondja!

Hasonló cikkek