fbpx

Block Paving Seal (BPS) One Coat-színmélyítő, hidrofóbizáló bevonat járó- és falfelületre

„Több mint 100 fajta természetes kőburkolatból

 segítünk  kiválasztani álomotthonod időtálló burkolatát ”                                                                                             

Üzlet/Raktár:  8900 Zalaegerszeg,  74-es út ,Kanizsai út -KŐBÁSTYA

 Tel/Fax: 06/92/311-286,  06/20/9469-899     www.carlokocentrum.hu

          BPS 1 Coat – hidrofobizáló bevonat járó- és falfelületre

téglára, terméskőre, térkőre, betonra, műkőre

A termék: kopásálló folyékony akrilgyanta alapú bevonószer. Ellenáll olajnak, penésznek, gombának is, kemény és tiszta bevonatot képez, mely védi a felületet az időjárás viszontagságaitól. A fugában lévő homokot is stabilizálja, így megelőzi a kimosódását és az elemek mozgását.

Felhasználási területei:

A BPS 1C kemény, áttetsző, de nem filmszerű réteget alkot a felületeken. A térkő, a terméskövek színét, erezetét, mintázatát kiemeli, színük fakulását meggátolja. A fagyás okozta roncsolódást, repedezést, mállást megelőzi, a kő, műkő élettartamát jelentősen megnöveli, tisztántarthatóságát javítja.

Előnyei:

  • • Tiszta áttetsző szaténszeű bevonat
  • • Ellenáll az olaj és üzemanyag okozta foltosodásnak
  • • Védi a felületet az időjárás és a moha okozta károsodástól
  • • Egy nap alatt a bevonat elkészíthető és még aznap járható
  • • Hosszantartó védelem
  • • Stabilizálja a fugakitöltő homokot

Műszaki adatok: Szín: sárgás folyadék

Száradási idő: 10 °C-on 60 perc, 20 °C-on 30 perc

Felhasználás:

  1. A felület előkészítése: a beton vagy kő elemek és a fugakitöltő homok egyaránt legyen száraz, a homok legyen jól tömörített és a szintje legyen alacsonyabban a blokkok szintjénél. Távolítson el minden piszkot, olajat, zsírt és laza részt, melyek megakadályozhatnák az bevonat felületbe való beszivárgását.

Savmentes tisztítószerrel távolítsa el az esetleges makacs szennyeződéseket, mohákat majd alaposan öblítse le a felszínt tiszta vízzel. Ezután hagyja azt megszáradni.

  1. Kezelés: rázza fel alaposan, majd öntse a festőhenger tálcájába. Használjon jó minőségű hosszú szőrű festőhengert, vagy kefét, vagy permetezőt az anyag felvitelére. Ügyeljen arra, hogy a BPS 1C minden felületi egyenlőtlenséget befedjen, de tócsák ne maradjanak a mélyedésekben. A kezelt felületet négy óra elteltével könnyű, 24 óra elteltével pedig járműforgalomnak is ki lehet tenni kb. 20°C-os külső hőmérséklet esetén.

Megjegyzések:

Néhány járólap idővel megsötétül, illetve elszíneződik. A bevonat ezt az elszíneződést kivilágosíthatja. A teljes felszín lekenése előtt mindig végezzünk egy kis kevésbé feltűnő helyen próbakenést. Védje a környező növényeket, vagy műanyag tárgyakat. Az esetleges foltokat távolítsa el lakkbenzinnel. Alacsony hőmérséklet esetén a szilárdulási idő megnő. Polírozott (fényes) felületen ne, vagy csak sikeres előzetes próba után használja! Elég egy rétegben, egy munkamenetben felvinni.

Kiadósság: átlag 30 m2/5liter, kb 4-8 m2/l a felület szívóképességétől függően

Kiszerelés: 5l -es kannákban

Tárolás: száraz, hűvös helyen. Mivel gyúlékony oldószert tartalmaz, a tárolás és felhasználás során a tűzveszélyre különösen ügyelni kell !

Tárolási idő: minimum 24 hónap bontatlan csomagolásban

ALKALMAZÁS  TERMÉSZETES  KÖVEK , BETONLAPOK, TÉGLÁK  KIFÚGÁZÁSA  ELŐTT , A FUGÁZÁS  MEGKÖNNYÍTÉSÉRE

Fugázás előtt a leragasztott lapok felületét tiszta vízzel lemossuk , valamint a fu gákban lévő esetleges szennyeződéseket ( por ) kitisztítjuk . A megszáradt lapok  felületét a járófelületre is alkalmas BPS 1C színmélyítő hidrofó bizálóval,-  impregnálóval átitatjuk úgy , hogy az a fugákba ne jusson be, csak a kő felületi síkjára kerüljön (felh: 4-8  l/m2 )- gumikesztyűt viseljünk ! Munkavégzéskor  lehetőleg szellőztessük a helyiséget !

A fugázást ennek kikeményedése után kezdhetjük.

 Ez a módszer megkönnyíti a lapokról a fugázóanyag lemosását, valamint plusz felületi védelmet ad, növeli a későbbi tisztíthatóságot és  a fagyállóságot, -a BPS színmélyítő változat karakteresebb, erősebb színt   ad a természetes köveknek, burkolatoknak.

Az impregnálást 1-3 évente javasoljuk megismételni, a felület mindig tiszta és száraz legyen! Az a fugára is rákenhető, annak védelmét is javítja.

Crystal white fehér márvány díszkavics beépítési ötletek »
Kőpanel falburkolatok »
Travertin járólapok és falburkolatok »